Cartofi dulci la cuptor


Știți ca sunt adepta preparatelor rapide și gustoase, iar azi am revenit cu o porție de cartofi dulci la cuptor. Vă recomand să îi cumpărați mai des deoarece sunt mult mai bogați în nutrienți față de cartofii albi. Deși nu refuz niciodată deserturile, încerc să păstrez un echilibru în alimentație prin a-mi găti acasă felurile principale de mancare, de la supe cremă și dressinguri pentru salate, până la burgeri și aripioare picante. 


Pentru cartofii dulci la cuptor vă recomand uleiul de măsline cu busuioc din gama Exquisit de la Kaufland. Acesta este preferatul meu, însă găsiți și ulei de măsline cu usturoi sau chilli, ulei de susan sau de nuci. 

Prepararea nu necesită mult timp și nici multe ingrediente:
- 2 cartofi dulci 
- 3-4 linguri de ulei de măsline
- sare și piper
- usturoi granulat
- boia (dulce sau iute, după gust)
- pătrunjel proaspăt/ceapă verde
- parmezan 


1. Spală foarte bine cartofii, însă nu îi curăța de coajă, deoarece conține numeroase fibre. Ai însă grijă să îndepărtezi pământul și alte impurități de pe cartofi. 

2. Într-un castron, amestecă uleiul de măsline cu sare, piper, praful de usturoi, paprika și amestecă pentru a forma o pastă. Taie catofii cuburi sau pai, apoi adaugă uleiul asezonat peste ei, amestecând până vor fi complet îmbrăcați de condimente.

3. Preîncălzește cuptorul la 200°C  și împrăștie cartofii în tavă, pe o hartie de copt, apoi dă-i la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. După se rumenesc, presară peste ei parmezan și pătrunjel sau ceapă verde și savureză-i până nu se răcesc :)

Sunt perfecți pentur a fi serviți ca garnitură la un piept de pui pe grătar sau un burger, însă eu prefer sa îi mănânc ca snack, la serialul favorit. 



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu